• Foto: Kristina Josić
  • Foto: Kristina Josić
  • Foto: Kristina Josić

Apsolutna pobjeda S.A.R.S.-a u zagrebačkom Domu sportova!

Već dugo na ovim prostorima nismo imali bend koji bez problema dva dana zaredom može dovesti toliki broj ljudi u Dom sportova. Ovim je slavljeničkim koncertima S.A.R.S. na poseban način obilježio 10 godina postojanja benda na glazbenoj sceni.

Obje večeri otvorio je bend Ničim Izazvan, prijateljski bend S.A.R.S.-a s kojim su snimili pjesmu ”Glupost” i premijerno je izveli u Domu sportova.

Veliki i prepoznatljivi logo dvostruke Sveže amputirane ruke Satrianija zamijenio je popis gradova u kojima su nastupali tako da se u dvorani moglo čuti oduševljenje kad god bi se pojavilo ime grada iz kojeg je došla publika. Kada se preko cijelog zastora pojavio ispisan Zagreb, publika je u deliriju dočekala pad zastora i aposlutnu eksploziju benda na velikoj pozornici koji je koncert otvorio sa žestokom izvedbom pjesme ”Branim se”.

Iako je frontmen Žare prije oba nastupa potvrdio prisutnost treme, neupitna komunikacija s publikom dovela je do nekoliko vrhunaca tijekom obje večeri. Cijela je dvorana pjevala hitove ”Pepeo”, ”To rade”, ”Proleće”, ”Klinka”, ”Ti, ti, ti”, ”Ikone pop kulture”, ”Rakija” i mnoge druge, a posebno čarobna atmosfera stvorila se pri izvedbi njihovog aposlutno najvećeg hita ”Lutka”. U akustičnoj izvedbi uz Sanju Lalić na klavijaturama, Žarko Kovačević apsolutno je briljirao svojim prepoznatljivim vokalom.

Kombinacija stilova karakteristika je benda S.A.R.S., a publika je podjednako uživala i u laganicama, i u bržim, plesnim pjesmama.  Fenomen ”Buđavog lepca” nije mogao objasniti ni sam bend, no čim je Žare samo zapjevao ”njam, njam, njam” publika je ponovno vrištala! Zvuci harmonike i trube odjekivali su dvoranom kojom se orilo skupno pjevanje.

Bend je na koncertima predstavio i svoj personalizirani liker – Badelov Pelinkovac, narodno nazvan S.A.R.S.-ovac.

Nakon što ih je i prve i druge večeri publika dva puta dozvala na bis, koncertni spektakl u Domu sportova zatvorili su sa pjesmom ”Mir i ljubav” kao univerzalnom porukom svima uz finalno zborno pjevanje s oduševljenom publikom.

”Apsolutna pobjeda u zagrebačkom Domu sportova… Pružili ste nam dvije večeri za pamćenje i hvala vam na tome!”, objavio je S.A.R.S. nakon koncerta na svojoj Facebook stranici i tako zahvalio još jednom fanovima na ogromnoj podršci koja nije jenjavala niti u jednom trenutku.

Nakon nebrojeno pozitivnih reakcija od strane fanova i medija, možemo reći da je posebna veza Zagreba i S.A.R.S.-a sada još jednom javno i trajno potvrđena.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.