Hrvatski plesni fenomen DanceStar lanisiran na svjetske pozornice ove godine dovodi preko 5500 plesača-finalista iz cijelog svijeta u Poreč!

Mnogi strani  koncerti i eventi  zasigurno će privući posjetitelje ove godine na obalu, no Hrvatska se može pohvaliti vlastitim plesnim mega spektaklom, koji nakon svjetskih turneja plesne finaliste  iz cijeloga svijeta dovlači u Hrvatsku, a sa njima i mnogobrojne posjetitelje. Samo lani ostvareno je preko 25000 noćenja i tom imponzantnom brojkom otvorena turistička sezona. Da, hrvatski proizvod lansiran na svjetsko tržište okuplja 55.000 plesača iz cijelog svijeta od Azije do Afrike, Australije, Europe i Amerike, a svake godine prednatjecanja radi u nekoliko zemalja širom svijeta.  Iz  ureda u Rijeci hrvatsko/austrijski dvojac Alen Petelinc i Tatjana Pagitz prije deset godina u Poreč-Hrvatsku doveli su spektakularni DanceStar finale koje okuplja najtalentiranije mlade plesače iz cijelog svijeta. Svi plesači koji će nastupiti u velikom finalu prethodno su se kvalificirali kroz jedan od kvalifikacijskih DanceStar turnira koji se tijekom cijele godine održavaju na svim kontinentima. 

Deseto jubilarno i dosad najveće izdanje međunarodnog spektakla DanceStar Finala okupit će više od 5500 sjajnih plesača iz cijeloga svijeta te će u terminu od 24. do 27. Svibnja  2017 u istarskom biseru Poreču, kroz bogati program, natjecanja i radionice, prikazati svu ljepotu plesne umjetnosti, čime će  Hrvatska dobiti  fantastičnu dodatnu turističku promociju. https://www.youtube.com/watch?v=bh4SvBSxmp0&feature=youtu.be

Riječ je o najprestižnijem plesnom događaju za plesače i sve ljubitelje plesa diljem svijeta.

U mnoštvu zanimljivih događanja tijekom DanceStar eventa dana 26- svibnja 2017 s početkom u 21.00 sati u prekrasnoj gradskoj dvorani Žatika koja će kao i prethodnih godina nesumnjivo biti ispunjena do posljednjeg mjesta i tražiti se karta više održat će se DanceStar Gala večer u kojoj će uz goste iznenađenja nastupiti 20 najboljih koreografija DanceStar WORLD TOURA 2017.

Dakle, najbolji od najboljih iz svih dijelova svijeta  u petak navečer će se u porečkoj dvorani Žatika boriti  za  prestižnu titulu pobjednika Gala večeri ovogodišnjeg DanceStara.

Impresivni DanceStar sudački tim u Poreču čine vrsni svjestski poznati plesači i plesni pedagozi : Almira Osmanović, Leonard Jakovina, Igor Barberić, Alejandro Europe , Ellen Wawrzyniak,  ,EZ Twins – Enej and Ziga, Zeljko Bozi c,Axel Olzinger, Dylan Mayoral. Giasar Mecnun,Hans Tappendorf,Jose dela Cruz,June Tappendorf,Matic Zadravec,Tracy Cairns-Sharpe svjetska krema plesne umjetnosti  koji će odlučivati o najboljim pojedincima ili skupinama u raznim kategorijama: baletu, stepu, akrobatskom i modernom plesu, urbanu, MTV-u, jazz-u i B-boying. Jedan od njih ima impozantnu plesnu karijeru Jose de la Cruz iz SAD-a,  koji je plesao s najboljim rock i alternativnim glazbenicima kao što su Linkin Park, The Prodigy i Marilyn Manson.

Čak četiri  dana koliko ovogodišnje DanceStar finale traje vrvi brojnim popratnim događanjima – od besplatnih radionica i seminara,partija, svečanog otvaranja kada će Porečom kao na olimpijskim natjecanjima sa zastavama iz svojih zemalja prošetati plesni sudionici iz cijeloga svijeta do  vatrometa i nastupa DJ-a, te Gala večeri. Cijelo natjecanje budno prati Međunarodna plesna udruga ESDU (European Dance Union), jedna od najvećih plesnih organizacija na svijetu.

Raspored događanja donosimo ovdje,  a svakako preporučujemo Gala Show  26.5.2017 u dvorani Žatika-sa najboljim koreografijama cijelog natjecanja i showom Dylana Mayorala koja počinje u 21 h.

 

SRIJEDA 24.05.

– otvorenje eventa  – flag parade, nastup Mosesa Concasa, vatromet, nastup DJ-a: EM BEE, VED LEMAR, VALDEGA MC

ČETVRTAK 25.05.

– DJ Party: angažirani DJ-i:  EL AMIN, VED LEMAR, VALDEGA MC

PETAK, 26.05.

Gala Show u dvorani Žatika. Show case Dylana Mayorala. Karte se mogu kupiti na mojekarte.hr i entrio.hr kao i na samom događaju

SUBOTA, 27.05.

DJ Party :CHRIS, VED LEMAR, VALDEGA MC

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.