Foto: Album Cover

Hrvatski puhački orkestar Imotski predstavlja novi album!

Hrvatski puhački orkestar Imotski ovog je puta za Dallas Records izdao treći po redu album iz serije „Glazba s Modrog jezera“ pod imenom „Glazba s Modrog Jezera – generacija 2011.“.

Ovaj album pun sjajnih pjesama koje se slušaju opušteno i sa zanimanjem, sniman je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom od 8. do 10 rujna 2011. i to uživo bez nazočnosti publike.

„Želja mi je bila zabilježiti ovu sjajnu generaciju koja je osvojila bezbroj državnih i međunarodnih nagrada i odsvirala toliko lijepih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu.“  (Ivan Glibota Crni)

Hrvatski puhački orkestar Imotski osnovan je davne 1870. godine, a ove godine slave 147. obljetnicu. Gostovali su po cijeloj Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Mađarskoj, Poljskoj, Češkoj, Njemačkoj, Austriji, Slovačkoj, Italiji, Luxemburgu. Mogu se pohvaliti brojnim nagradama koje dobivaju gdje god se pojave, a najviše se ponose činjenicom da su peterostruki prvaci Hrvatske.

Mnogo je riječi hvale izrečeno i pisano na račun ovog sjajnog amaterskog orkestra, a među njima je i izjava maestra Mladena Tarbuka:

„HPO Gradska glazba Imotski je kulturološki fenomen, prvi simfonijski amaterski puhački orkestar u Hrvatskoj“.

Ivan Glibota Crni je od 1995. umjetnički voditelj i dirigent Hrvatskog puhačkog orkestra Gradske glazbe Imotski, on je sa svojim učenicima tijekom godina dobitnik preko 100 državnih i međunarodnih nagrada. Svojom upornošću, željom i velikim znanjem zaslužan je za veliki uspjeh ovog sjajnog orkestra.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.