Foto: PR Foto Dallas Records

Klapa Luka predstavlja spot za pjesmu ‘Čuvaj mi škoju’!

Klapa Luka snimila je i videospot za svoju autorsku uspješnicu „Čuvaj mi škoju“. Radi se o pjesmi po kojoj je klapa najviše prepoznatljiva i koja progovara o otočanima i posebno osjetljivoj tematici odlaska i čežnje za povratkom u rodni kraj. Osim od strane publike, pjesma je prepoznata i od strane kritike na šibenskom festivalu „Šansona“ gdje je dobila nagradu za najbolju interpretaciju.

Autor glazbe i aranžmana je Duško Rapotec, dok je tekst napisala Tatjana Bon. Inspiraciju za pjesmu dobila je surađujući  s Ljubom Stipišićem – Delmatom, a na tematiku same pjesme se osvrće na sljedeći način:

„Otok je pjesma pjevana, izgovorena i proživljena. To je pjesma utisnuta duboko u srce  onome tko se tu rodio, prvi puta zaplakao, onome tko je opijen otokom udisao mirise kadulje, smilja, lavande, onome tko je obrisao znoj s čela i sjeo pod maslinu da odmori trudne ruke; onome što je pramcem dotaknuo svaku valu, svako žalo…

Otok, uronjen u more dočekuje, ispraća, čeka i živi svoja ljeta i zime. On ne pripada nama, ali mi pripadamo njemu. Otok je život i križ, otok je sreća i friž. Odvajanje od otoka je sjetno i bolno. Odlazimo, a otok ostaje uvijek tu, čeka nas. Čak i dok se gubi s horizonta, dio nas ostaje na njemu. Otok osluškuje i čeka ‘Plač diteta na škoju’.“

Spot je snimljen na otoku Pagu u mjestu Povljana gdje je Klapa Luka često nastupala na smotrama. Kadrovi donose prekrasne scene paških plaža i kristalnog mora u kombinaciji s prizorima krša i vegetacije karakteristične za jedan dalmatinski otok. Videospot dojmljivo izmjenjuje prethodno opisane slike krajolika s decentnim prikazima ženske klape u predivnim tradicionalnim nošnjama.

‘Čuvaj mi škoju’ pogledajte na https://youtu.be/O6ZUaZRWy20

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.