Klapa Bonaca sa slovenskim kolegama Kvatropircima snimila spot za ‘Daleke ljubavi’!

Povezani ljubavlju prema Dalmaciji i pjesmi, klapa Bonaca i slovenski sastav Kvatropirci udružili su se u prvu hrvatsko-slovensku klapsku suradnju na pjesmi “Daleke ljubavi” za koju su upravo objavili i spot. Svjedočeći popularnosti dalmatinske pjesme i klapa u Sloveniji, rodila se ideja da se napravi duet sa slovenskim sastavom. Najbolji mogući odabir su bili Kvatropirci kao mladi i popularni sastav koji i inače izvodi dalmatinske pjesme. Ideju je u djelo proveo član klape Bonaca Dražen Ševerdija, ujedno i autor teksta, dok glazbu uz njega supotpisuje Tomaž Krt iz Kvatropiraca, a za aranžman je zaslužan mladi šibenski aranžer Grgo Gulin uz asistenciju kolege Stjepana Skenderovića.

Spot možete pogledati na YouTubeu: https://youtu.be/hj6iGo1Lzkw

Spot je snimljen na Starom gradu u Kamniku, a potpisuje ga Andrej Pratnemer iz Videoprodukcije Pratnemer. U Sloveniji je već objavljen i u samo dva dana pregledan oko 10.000 puta. 

Pjesma je napisana kao balada na univerzalnoj temi ljubavi i prijateljstvu dva prijatelja, Slovenca i Dalmatinca, čiji odnos simbolizira i privrženost Slovenaca, Dalmaciji i obrnuto.

Bonaca – klapa koja djeluje od 1980. godine, do sada je snimila 15 nosača zvuka. Nastupala je na svim kontinentima. Od ranijih uspješnica posebno se pamte “Dalmacijo slušaj ovo”, “Noći u Dalmaciji”, “More sinje” i po obradama “Ludo more”, “Oči boje lavande“. Također je klapa surađivala sa mnogim poznatim imenima hrvatske estrade među kojima ćemo izdvojiti zadnju suradnju sa Oliverom Dragojevićem u pjesmi “Ljubav će prominiti sve” koja se nalazi na posljednjem istoimenom albumu.

Kvatropirce čine četiri mlada momka koji su se upoznali pjevajući u lokalnom zboru “Odmev” iz Kamnika u Sloveniji. Nakon želje za pjevanjem dalmatinskih pjesama, djeluju već 5 godina pod imenom “Kvatropirci”. Surađivali su sa poznatim imenima slovenske estrade, a moramo spomenuti  suradnju sa Mancom Špik u pjesmi “Pesem” koja je osvojila nagradu za najbolju pjesmu po izboru publike amfiteatra i televotinga na festivalu Melodije morja i sunca u Portorožu ove godine. Posebno ih veseli ova posljednja suradnja sa klapom “Bonaca” na pjesmi “Daleke ljubavi”.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.