Foto: Album Cover

Rajko Suhodolčan predstavlja novi album ‘Senjam te’!

Rajko Suhodolčan predstavlja novi album Senjam te, a pjesma istog naziva ujedno je i aktualni singl kojim je i najavio ovaj album.

Album sadrži 10 pjesama koje su zapravo presjek kroz jednu kajkavsku narodnu glazbenu priču.

Autorov to je pokušaj da se poveže tradicionalni folklorni izričaj s modernim prizvukom na novi i drukčiji glazbeni pristup.

„Želja mi je bila spojiti tradicionalni s novim načinom sviranja, pjevanja, izvođenja pa i slušanja folklorne glazbe koja, usprkos svemu tome, u svojoj suštini bitno ne odstupa od svoje baze, a to je kajkavska narodna popevka u svom autohtonom ozračju. Danas možemo uočiti da se svaka glazba kroz neko razdoblje, na neki način – kao indikator jednog vremena u kojem živimo, neupitno mijenja i prati način življenja. Možemo zapravo reći da se privikava različitim utjecajima i sredinama u kojima obitava. Svježi primjer za to su dalmatinske klape i slavonski tamburaši, koji su od tradicionalnog načina izvođenja svojih pjesmama prešli na moderniji pristup uključivši u aranžmane i glazbenu produkciju koji su nekad bili nespojivi s tradicionalnim narodnim izričajem. Usprkos korištenju ritam sekcije, klavijatura, sempliranih zvukova, ponekad i netipične melodiznosti za svoje podneblje, ipak je ta glazba našla svoje mjesto pod suncem, čak štoviše i mnogobrojnu publiku koja je zavoljela taj novi i drugačiji stil.“rekao je Rajko Suhodolčan

Na sličan način i Rajko Suhodolčan na svojem novom nosaču zvuka spaja tradicionalno s novim pa se tu može naći od autohtonih violinskih skladbi do novokomponiranih autorskih pjesama koje zadovoljavaju gore spomenute kriterije i opće su prihvaćene kod publike.

Popis pjesama s albuma:

RAJKO SUHODOLČAN – SENJAM TE

 1. SENJAM TE (R.Suhodolčan)
  2. CVETE CVETJE  (R.Suhodolčan/A.Bešenić/Željko Grozaj)
  3. ZA KUŠLEC  (R.Suhodolčan) feat. klapa Radoboj
  4. PA KAJ ZDE MOREM JA  (R.Suhodolčan)
  5. TKO TI NOĆAS TIHO SVIRA (R.Suhodolčan)
  6. KAPLJA KIŠE (R.Suhodolčan/Nedjeljko Kaveljević-Ždero/Kruno Dražić) feat. Kvartet Gubec
  7. STARA HIŽA  (R.Suhodolčan) feat. Oktet Kaj
  8. ŽMEHKI CAJTI (R.Suhodolčan) feat. Podvinčani
  9. TI SI TAJNA (R.Suhodolčan/Đurđa Habel)
  10. A JA POLEHKO (R.Suhodolčan)

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.