Foto: PR Foto Dallas Records

Magnifico na Solo Positivo Film Festivalu u Šibeniku 05.07.!

Solo Positivo Film Festival, međunarodni festival glazbenog dokumentarnog filma trenutno se održava na velebnoj šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila! Festival je otvoren 4. srpnja i trajat će pet dana, sve do 8. srpnja ove godine. Kroz pet festivalskih dana šibenska publika i gosti Šibenika imat će priliku uživati u brojnm premijerama glazbenih dokumentarnih filmova te pomno biranim pratećim glazbenim programima.

Ovdje će, u srijedu 05.07., prvi put u regiji biti premijerno prikazan dokumentarac o Magnificu, slovenskom kantautoru koji u svoje glazbeno stvaranje vješto upliće humor i ironiju što ga kao glazbenika ističe na sceni. Nadahnuće glazbom starih šlagera s našeg područja u kombinaciji s latino, reggae, surf glazbom i elementima balkanske etno glazbe, donijelo mu je prepoznatljivost u regiji, ali i izvan nje, kroz više od 30 godina karijere ispunjene hitovima. Veliki je uspjeh ostvario skladajući filmsku glazbu pri čemu izdvajamo suradnju na filmu ”Montevideo bog te video”, na čijem je soundtracku ”Montevideo, vidimo se” surađivao i sa španjolskom pop zvijezdom svjetskog glasa, Luz Casal.

O njegovom putu kroz 30 godina glazbene karijere, redateljica Maja Pavlin snimila je dokumentarac s jednim malo drugačijim pristupom.

Na glasu kao sjajan live zabavljač i izvođač, iza kojega je i veliki broj nastupa na najprestižnijim pozornicama regije i Europe, Magnifico će, uz emitiranje dokumentarca, u suradnji s Filmmusicorkestrom odsvirati dvije skladbe iz svog opusa filmske glazbe.

Ovog ljeta možete ga slušati i na Sziget Festivalu, dok će dokumentarac biti prikazan i na DORF-u (5.-9.8. Primošten i 24.-26.8. Vinkovci).

Videospot ”Cici Mici” pogledajte ovdje: https://youtu.be/QluF7UUy1Ws

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.