Mario Rucner uz zvučna imena Podravine opjevao jedan od najljepših krajeva naše zemlje!

„Sinovi Podravine“  još jedna je u nizu glazbenih oda istaknutog violiste Maria Rucnera  ljepotama naše zemlje, koja u svojim stihovima i nosi snažnu poruku ljubavi prema rodnom kraju. U ovoj pjesmi uz veličanje prirodnih ljepota Mario se osvrnuo i na njene „sinove“ zvučna imena iz tog podneblja, od kojih se i neka pojavljuju i u samom spotu, a veliki dio Podravaca koji je sudjelovao i u domovinskom ratu imali su važnu ulogu u oslobođenju naše zemlje.  U spotu se sa sinovima pojavljuje i legenda domovinskog rata Ivica Šafarić (Ninđa).  Ivica Šafarić Nindža bio je pripadnik 1. pješačke bojne 2. gardijske brigade “Gromovi”, legendarnih „Crnih mambi” i prošao je skoro sva ratišta i uz mnoge „sinove Podravine“ dao veliki doprinos u domovinskom ratu. I danas Ivica sa svojim suborcima i ostalim ljudima dobre volje pomaže u obnovi potresom nastradale Petrinje i cijeloga tog kraja.

Mario Rucner naš najistaknutiji violist, svoj instrument svira na vrlo osebujan način i složit će se mnogi koji su ga uživo gledali od svakog nastupa napravi pravi spektakl. Svojim izvedbama na violi koju je ubacio u elektroniku osvojio je  klupsku scenu, a prije par godina krenuo je i sa etno pop pjesmama koje je posvetio nekim od najljepših krajeva naše zemlje. Iako je svirao po brojnim svjetskim pozornicama Mario je jedan od rijetkih naših glazbenika koji je svoje pjesme tematski i vizualno u spotu posvetio krajevima naše zemlje.  Neke od njih kao prethodni hit Maria Rucnera koji je otpjevao sa Mirkom Švendom Žigom „Tebi pripadam“ posvećen Međimurju, toliko se uvukao u međimurski kraj da se pjesma spominje i  nastavnom programu u školama.

I ovoga puta Mario je skupio impresivnu ekipu- legende podravskog kraja, a i Hrvatske, pa se su mu se tako u „Sinovima Podravine“ pridružile podravske glazbene legende Željko Sesvečan, Dragan Vlajnić i Franjo Barić, koji iza sebe imaju brojne nastupe na festivalima i dugogodišnju glazbenu karijeru. Poznata glazbena podravska imena  prati i ženski zbor Gorbonuk iz Klošar Podravskog, poznati hrvatski cimbalista Marko Širec i jedan od istaknutih hrvatskih bubnjara Marko Duvnjak koji je uz mnoga naša imena surađivao sa svjetskim imenima poput Francis Rossi (Status Quo), bendom Gotthard, Eric Bazilian( The Hooters ), Zucchero, Scorpions, The Baseballs, i drugima,  te Andreasom Gabaliera s kojim je u stalnoj postavi benda po najvećim stadionima i arenama diljem Europe.

Kao i za prethodne pjesme muziku i tekst, te aranžman uz Maria Rucnera potpisuje Sven Gleđa, a sam spot režirao je Luka Hrvatić. Za kompletan make up pobrinula se Maja Tešić poznata podravska vizažistica.

‘Sinovi Podravine’ pogledajte na https://www.youtube.com/watch?v=O2zj4pRKQlI

Spot je sniman na više lokacija Podravine, najvećim dijelom u Kloštaru Podravskom, gdje se nalaze poznati „Podravski peski“ na kojima već duže vrijeme aktivno trenira Tim Gajser aktualni svjetski prvak u MXGP -u, najelitnijem natjecanju u motocrossu. Neki od kadrova Drave snimani su na poznatoj Križnici-skeli koja je neumorno vozila duž Drave dok se spot snimao. Za one koji nisu bili, čarobna Križnica poznato je kupalište i ribolovno područje, a osim prirodnih ljepota i srčanih ljudi  o kojima Mario pjeva, Podravina se može pohvaliti odličnom gastronomijom, vinima i gostoprimstvom.  Dio spota sniman je i na ostacima tvrđave Gorbonuk koja je odigrala značaju ulogu u obrani od Turaka. Sama inicijativa za ovu prekrasnu odu podravskom kraju krenula je od Marievog prijatelja Dragutina Pavlovića, legende hrvatskog motociklizma koji je i za vrijeme bivše države zajedno sa svojim vozačima osvajao značajne titule na domaćoj i međunarodnoj motociklističkoj sceni. Obzirom i da je Mario bio sudionik motociklističkih  natjecanja, sa Draganom Pavlovićem dijeli ga dugi period poznanstva, a svoje prijateljstvo zaokružili su odom podravskom kraju i njenim žiteljima.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.