Foto: PR Foto One Take Film Festival

‘Osam’ pobjednik One Take Film Festivala!

Dodjelom Grand Prix-a  filmu OSAM / EIGHT autora Petera Blackburna svečano je zatvoren osmi One Take Film Festival. Kroz tri dana, u glavnom programu konkurencije, prikazano je 24 naslova iz 13 zemalja svijeta. Dvadeset kratkometražnih i četiri  dugometražna  filma borili su se u duhu festivalske forme za jednu festivalsku nagradu, a tročlani žiri u sastavu Ewa Górzna, poljsko–finska umjetnica i pobjednica 7. One Take Film Festivala, Marija Perović, crnogorska filmska i televizijska redateljica te Miroslav Sikavica, hrvatski filmski redatelj jednoglasno su odlučili da Grand Prix One Take Film Festivala 2016. ide filmu Osam / Eight, redatelja Petera Blackburna iz Australije.

O svom izboru žiri kaže da debitantski igrani film Osam/Eight scenarista i redatelja Petera Blackburnana funkcionalan i moćan način koristi tehniku jednog kadra te minimalistički i vrlo sugestivno priča priču o svakodnevnom intimnom paklu glavne junakinje koja se bori s opsesivno – kompulzivnim poremećajem.

Festival je i ove godine u Zagreb osim natjecateljskog, prikazao i bogat popratni filmski i izložbeni program, pa je tako nakon svečane dodjele nagrade, publika imala priliku pogledati i njemačkog kandidata za Oscara, film “Toni Erdmann” producentice i redateljice Maren Ade.

Direktorica festivala Sanja Šamanović zatvorila je osmo izdanje festivala i pozvala autore i publiku na novo filmsko druženje u jednom kadru 2018. godine.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.