Foto: Krunoslav Marinac

Premijera predstave’Nukleon’ u Zagrebačkom plesnom centru

Premijera predstave “Nukleon“, Inkluzivnog kolektiva za istraživanje pokreta (IMRC-a) u suradnji s Aleksandrom Janevom Imfeld, održat će se u petak, 18.11.2016. s početkom u 20:00 sati u Zagrebačkom plesnom centru. Reprizna izvedba slijedi u subotu , 19.11.2016. u isto vrijeme te joj prethodi program Inkluzivnih scena s početkom u 19:00 sati.

Nukleon je cjelovečernja predstava nastala u suradnji IMRC kolektiva i  Aleksandre Janeve Imfeld.  Koreografski predjeli koje plesači stvaraju, posljedica su kolektivnog autorstva i razrade specifičnog sistema plesačke interakcije, nastalog iz svakog pojedinog tijela i osobnog interesa. Sadržajno, Nukleon se smješta u prostoriju u kome se odvila rođendanska zabava, a čija, možemo tek naslutiti. Napuštena zabava, prazni DJ-pult i zaboravljena odjeća, preuzeti od novih aktera postaju mjestom dinamičkih sudara i emocionalnih eksplozija.

IMRC-ov Nukleon je zajednica kojoj je uporište magnetska i neraskidiva povezanost svojih dijelova.

su-autori: IMRC & Aleksandra Janeva Imfel

izvedba: Josipa Lukinović, Helvecia Tomić, Irma Unušić, Iva Nerina Sibila, Leon Goličnik, Nikola Orešković

Program INKLUZIVNIH SCENA 2016.  otvorit će isječak iz predstave Octet-stream u izvedbi Tatjane Vukadinović i Slađana Livnjaka, koji je za ovu izvedbu nominiran za Nagradu Hrvatskog glumišta 2016. u kategoriji Najbolje umjetničko ostvarenje u kategoriji ples – muška uloga. Slijedi Magija, pioniri i neumorni inovatori u ovom polju koji su u suradnji sa Školom za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica pokrenuli projekt Bez granica iz kojeg će izvesti Vezane niti. Solo za Nereju u izvedbi Nereje Lasić završit će ovaj dio programa. U 20:00 sati na programu je Nukleon.

Ulaznice je moguće rezervirati na ulaznice@plesnicentar.info, a blagajna Zagrebačkog plesnog centra na dane izvedbi radit će od 19:00h.

 

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.