The Strange objavili video za singl ‘Dime A Dozen’!

Od The Walkaboutsa , The Bambi Molestersa i My Buddy Moosea do Seattlea preko Ljubljane i Zagreba pa sve do Siska, a od tamo do Rijeke put je koji će vas dovesti do supergrupe The Strange i njihovog tek objavljenog i hvaljenog albuma ‘’Echo Chamber’ koji nam je početkom listopada donio 10 elegantnih pjesama kroz koje se provlače žanrovi od indie rocka, Americane i alter-countryja pa do garage rocka i Baroque popa. ‘Echo Chamber’ svjetlo dana ugledao je objavljen na CDu i LPu, a od 15. veljače 2019. čeka ga i objavljivanje na europskom tržištu putem njemačke etikete Glitterhouse Records.

Odlične recenzije u medijima nisu poštedjele ovaj albuma pa ćemo tako izdvojiti

”Kako se moglo i pretpostaviti, tako se u konačnici i potvrđuje da je drugi album grupe The Strange jedno od najkvalitetnijih ovogodišnjih rock izdanja.” ”Echo Chamber“ je ploča koja kao da dolazi iz noći kad se zaželite već pomalo zaboravljene glazbe. Kad tražite neki sublimat koji miriše na americanu obojanu laganim utjecajima tex-mexa i kroz koju se razlijevaju utjecaji Stonesa, Van Morrisona, Kinksa, Sonicsa i inih legendi rocka čiji kod je zapisan i u krvotoku glazbenika koji su snimili ovaj album.” – Zoran Stajčić /Ravno do dna

Echo Chamber čaroban je album kojeg je vrijedilo čekati 14 godina  “Echo Chamber” je čudesno lijep album vrhunske produkcije i bogatih aranžmana, ali što je najvažnije, album sjajnih pjesama bez ijednog slabog mjesta Željko Ljubobratović / Trusty.hr

“Echo Chamber” zvuči poput vrlo konkurentne hrvatske reprezentacije u nekom sportu (recimo, nogometu): u svakom trenutku se nešto na ovom albumu događa, prisutne su emocije između svirača i iskre između instrumenata, tako da slušatelju nije problem držati pažnju.

Najteži posao je ipak naći slabiji trenutak na albumu, lakše je ipak priznati da je nešto državnih ili javnih novaca otišlo na pravu stvar i da imamo umjentičko djelo kojem neće biti problem izdržati teret vremena. Zoran Tučkar – Muzika.hr

Mi nadodajemo da dodatnu energiju ovom albumu koji te tjera da ga slušaš i opet i opet i opet, dale su  lijepe gitarske melodije, bogato razgranana brass sekcija kao i topla produkcija Antonija Gramentierija koji trenutno slovi za jednog od najcjenjenijih producenata i gitarista talijanske mlađe generacije.

Uživate li u glazbi koju potpisuju, primjerice, Nick Cave, Tom Waits, Lee Hazelwood, Neil Young, Gram Parsons, Van Dyke Parks, Burt Bacharach, Stonesi, Beatles ili čak Ennio Morricone nikako ne bi trebali propustiti koncertnu promociju u Tvornici u kojoj će vas 13. prosinca od 21:00 sat čekati malo lijeno, malo atmosferično, elegantno i prilično precizno The Strange.

Video ”Dime A Dozen” pogledajte na YouTube linku ovom https://www.youtube.com/watch?v=AGC2WaStcuI

Kao predgrupa Strangerima nastupit će zagrebački folk-blues sastav Nellcote koji djeluje od 2010. godine, odnosno od trena kada su gitarist i vokal Vinko Ergotić (inače, nekadašnji član izvrsnog i neprežaljenog mladog psihodeličnog rock sastava Heroina) te Lovro Boljat na gitari, na zajedničkom jammanju pronašli zvuk i pravac kroz koje mogu najbolje spojiti svoja dva svijeta. Rezultat zajedničkog djelovanja je debi EP “Surrender” koji je ujedno označio kraj akustičnog djelovanja dvojca i prebacivanje na bendovski aranžman koji će u konačnici isporučiti glasniji, plesniji i odlučniji Nellcote.

Finalno formiranje benda dovršeno je 2017. pa Nellcote od tada djeluju u sastavu Vinko (gitara/vokal), Lovro (gitara/klavijature/melodika!), Lana Filipin (bas) i Damir Trputec (bubanj). Sada kada je ‘’Surrender’’ iza njih, spremno su izbacili dva singla – ‘Future’s Gone’ te izvrstan, svjetski i aktualni „Mutiny!“. Nellcote će u Tvornici prije The Strangea publici predstviti nove pjesme koje su spremne za njihov prvi album.

Ulaznice za koncert u Tvornici mogu se nabaviti u sustavu Entrio https://bit.ly/2wH2hHL ili u Dancing Bear shopu (Gundulićeva 7) odnosno na blagajni Tvornice. Cijena ulaznice u pretprodaji 70,00 kn, a na dan koncerta 90,00 kn.

Nakon zagrebačke promocije, 15.12. čeka ih Beograd, a u veljači 2019. Rijeka!

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.