Foto: Promo

Cinkuši predstavljaju treći singl s novog albuma i najavljuju koncert na Sceni Amadeo!

Prvo su nam predstavili suradnju s Darkom Rundekom u “Tičeku”, zatim su opjevali mladost u “Oj, mladosti moja”, a danas nam Cinkuši otkrivaju i treći singl koji će se naći na njihovom novom albumu. Radi se o pjesmi “Mizerere tebi, Jeruzalem” (traditional / Cinkuši – traditional / Miroslav Krleža – Cinkuši). Cinkuši vole posegnuti za Krležinim tekstovima, te kroz težinu stihova i žestinu svirke otvaraju jednu novu dimenziju genijalnih Balada. Uz Krležin tekst korišten je stih iz narodne pjesme “Oj, sončece”.

Pjesmu “Mizerere tebi, Jeruzalem” poslušajte na:
https://www.youtube.com/watch?v=5wgFqGQl2Vo

Što se tiče koncertne aktivnosti, a Cinkuši su na tom polju stekli kultni status, s ponosom najavljujemo kreativnu suradnju glazbene družine Cinkuši s mladim, talentiranim i dinamičnim glazbenicima iz Nizozemske, Grčke i Srbije, izabranima da kao solisti i “ambasadori” svoje zemlje sudjeluju u programu “EUropean Traditions in cultural hERitage an Performances” (EU.T.ER.PE). Nositelj organizacije projekta EU.T.ER.PE u Hrvatskoj je Scena Amadeo iz Zagreba u partnerstvu s Association Adriatico Mediterraneo iz Italije, Ring Ring iz Srbije i Day After iz Grčke. Fokus projekta su tradicijska glazbala, narodna i tradicijska glazba, te organizacija jednog koncerta u svakoj od zemalja partnera. U ovom slučaju, lokalnoj-hrvatskoj glazbenoj skupini, Cinkušima,
priključit će se u jedinstvenom koncertnom nastupu svi sudionici spomenutih zemalja. Svaki gost glazbenik sudjelovat će s vlastitim tradicijskim glazbalom i glazbenim izričajem tradicije svoje zemlje.
Koncert će se održati u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu, 9. srpnja s početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan.

Cinkuši će vas sa svojim gostima provesti kroz vlastiti autorski opus, Krležu, hrvatski folklor i world music; naštiman sa svojim štimerima posebno za ovu prigodu.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.