Foto: Universal Music

Hozier predstavio četiri nove pjesme, u obliku ‘Nina Cried Power EP’ izdanja!

Irski glazbenik i tvorac hit-singla „Take Me To Church“ – Hozier, predstavlja novi studijski materijal, u obliku EP izdanja „Nina Cried Power“. Izdanje donosi ukupno 4 nove pjesme, a od danas je dostupno u radijskom eteru te putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih platformi https://umhr.lnk.to/hozierNCP

U naslovnoj pjesmi „Nina Cried Power“, ujedno i najavnom singlu EP-a, Hozier je ostvario suradnju s cijenjenom i Grammyem nagrađenom soul/gospel glazbenicom Mavis Staples, dok je u radu na pjesmi sudjelovao i Booker T. Jones, koji je u svom prepoznatljivom stilu odsvirao prateće orgulje. Već na prvo slušanje jasno je kako pjesma donosi sirovu energiju prosvjeda i društvenog aktivizma, a kroz refren Hozier navodi imena legendarnih umjetnika koji su svojim porukama i aktivizmom doprinijeli društvenim promjenama. Između ostalih, spominju se Joni Mitchell, John Lennon, James Brown, te kako i naslov pjesme sugerira – Nina Simone.

„Pjesmu sam napisao prošle godine, s ciljem da odam počast nadi, solidarnosti i ljubavi, koje se nalaze u svakom ljudskom biću, i to u momentu kada su nam mainstream platforme servirale upravo suprotno. Pjesma je započela kao ironično ispitivanje suvremenog jezika u svezi s političkom svjesti i zatim se razvijala dalje“, slikovito otkriva 28-godišnji glazbenik i nastavlja „Pjesma je na mnogo načina zahvala umjetnicima 20. stoljeća i njihovoj ostavštvini – djelima koja nas i dalje inspiriraju. Mavis Staples također je jedna od njih, i bilo mi je ostvarenje snova surađivati s njom“.

Uz naslovni singl, EP izdanje donosi još tri pjesme – „NFWMB“ i „Moment’s Silence“, na kojima je orgulje također odsvirao već spomenuti Booker T. Jones, nagrađen Grammyem za životno djelo, a EP je priveden kraju uz pjesmu „Shrike“.

„Presretan sam zbog ovog EP izdanja“, otkrio je Hozier putem svojih društvenih mreža i dao naslutiti objavu novog studijskog albuma: „Ova kolekcija pjesama predstavlja zvuk na kojem radim već neko vrijeme i maleni je dio onoga što se može očekivati na novom albumu“.

EP izdanje „Nina Cried Power“ od 7. rujna je dostupno u radijskom eteru te putem Deezera i Google Playa:  https://umhr.lnk.to/hozierNCP.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.