Josipa Lisac najavila gala koncert u Opatiji, 27.06.2014.!

Gala koncert Josipe Lisac pod nazivom “Ima negdje jedan grad” u Opatiji 27. lipnja najavljen je prigodnim druženjem prošlog tjedna u Milenij hotelu. Koncert će se održati na velikoj Ljetnoj pozornici s početkom u 21:30 sati, a uz Josipu će nastupiti i riječki bend Quasarr koji u zadnje vrijeme sve više puni koncertne prostore. Suradnjom na pjesmi “Ljubav” koju su objavili prije nekoliko mjeseci dovela je do još veće popularizacije benda pa su tako nastupajući uz Josipu Lisac dobili mnogo novih poklonika.

Zanimljivo je da je Josipa Lisac svoju samostalnu karijeru započela upravo u Opatiji sa stihom “Ima negdje jedan grad svjetlosti pun”. Bilo je to daleke 1968. godine na pozornici prestižnog Festivala Opatija, jugoslavenskog pandana popularnom talijanskom Sanremu. Josipa je imala tek 18 godina, ali je njena izvedba Dedićeve pjesme “Što me čini sretnom” bila dovoljno upečatljiva da se na istu pozornicu vrati dvije godine kasnije s nezaboravnom pjesmom Zdenka Runjića “Oluja”.

Prošlu godinu Josipa je koncertnom turnejom obilježila 40 godina od izlaska svog prvog studijskog albuma, kultnog “Dnevnika jedne ljubavi” autora Karla Metikoša i Ivice Krajača. Iste godine, riječki sastav Quasarr u njen glazbeni život je unio novu “Ljubav”, jednu od najemitiranijih pjesama proteklih mjeseci, koja je nedavno nominirana za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najbolje vokalne suradnje.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.