Foto: Frana Marija Vranković

Komična opera „Pimpinone“ premijerno u Maloj sceni!

Nakon osvojenih šest Rektorovih nagrada, nominacije za Nagradu hrvatskoga glumišta i četiri naslova, opera “Pimpinone” će biti peta glazbeno scenska produkcija Male scene od 2013. godine namijenjena mladima (11+) i odraslima.

Svečana izvedba druge ovogodišnje premijere našega kazališta održat će se u četvrtak, 30. ožujka, u 19 sati na Medveščaku 2.

Komičnu operu Georga Philippa Telemanna, a povodom 250. obljetnice skladateljeve smrti, režira Frana Marija Vranković, a produkcija je nastala kao suradnja Male scene i udruge „Sve ostalo je glazba“.

Frani Mariji Vranković, nakon uspješnih režija opera „Tajni brak“ i „Amelija ide na ples“ te igranja u opereti „Momci na brod“, o svojoj četvrtoj suradnji s Malom scenom kaže: Veseli me ponovno raditi s talentiranim i ambicioznim pjevačima koji su na početku svojih karijera te pokušati operu približiti mlađim gledateljima i pokazali im kako je opera predivna umjetnička forma. „Tajni brak“ scenski smo smjestili u barok, „Amelija ide na ples“ u tridesete godine prošoga stoljeća, a ovaj put odlučila sam radnju prebaciti u današnje, moderno okruženje u kojem vlada tehnologija. Likovi kakvi su Vespetta i Pimpinone žive i danas. On je usamljeni bogataš, a ona služavka koja se pokušava bogato udati. U našoj iscenaciji Pimpinone, usamljeni “kompjuteraš” i zaljubljenik u Star Trek, zaposli lijenu, lijepu i vrckavu čistačicu Vespettu, koju je pronašao preko telemarketinga. Gledajući njegov Facebook profil Vespetta otkrije da je Pimpinone bogat. Kako bi se dokopala njegovog bogatstva nastoji ga zavesti i navesti ga da je oženi. Nakon što je opčinjeni Pimpinone zaprosi, Vespetta nastoji upravljati njegovim životom.

Tri mlade operne pjevačice Valentina Mekovec, Maja Mužar i Manda Sviben utjelovit će ulogu Vespette te će s ovom produkcijom i diplomirati uz glazbeno vodstvo i klavirsku pratnju nagrađivanog pijanista Ivana Pernickog. U ulozi Pimpinonea zagrebačkoj će se publici predstaviti mladi pjevači Josip Roša i Filip Sever.

Scenografkinja je Marta Crnobrnja, kostimografkinja Anamarija Filipović-Srhoj, likovno oblikovanje osmislile su Zita Nakić Vojnović i Klasja Habjan, korepetitorica je Ivana Jelača, producentice Tena Bosek i Mia Tomić, asistentica producentica Jelena Vignjević, a mentorica produkcije Vitomira Lončar.

Publika će najnoviju operu moći pogledati i u utorak, 4. travnja 2017. u 19 sati.

 

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.