Foto: Mirko Cvjetko

Nova predstava u Maloj sceni – praizvedba teksta Kristine Gavran!

Vrata nove kazališne sezone u Zagrebu, Mala scena publici će otvoriti prva, i to prvom ovosezonskom praizvedbom predstave „Priča o VELIKOM i malom“ koja će se održati u četvrtak (7.09.) u 18 sati, na Medveščaku 2.

Tekst je za priču o veličinama, oblicima i brojevima po narudžbi napisala nagrađivana autorica i stalna suradnica Male scene Kristina Gavran. O predstavi nam je rekla:

„Ovo je priča o veličinama, ali i o tome kako pronaći prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo. Uz pomoć bakinih uputa, naša pripovjedačica kreće u potragu za obećanim blagom koje se nalazi na tavanu. Ondje se nalaze kutije raznih veličina – velike, male, sićušne, srednje, ogromne… no kako prepoznati u kojoj se nalazi blago? Pripovjedačica otvara jednu po jednu kutiju i u njima nalazi razne zanimljive predmete, ali i susreće usamljenu bubamaru kojoj nedostaje njen prijatelj slon. Mogu li mala bubamara i veliki slon zaista biti prijatelji, morat ćete saznati sami.“

Odgovore na razna pitanja u predstavi tražit će dugogodišnja suradnica, glumica Svetlana Patafta, koja po prvi put u Maloj sceni potpisuje i režiju. Autorski tim čine i scenografkinja Tonka Maleković, skladatelj glazbe Lazar Novkov, koreografkinja Andrea Vozila, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, likovno oblikovanje potpisuju Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, fotograf Mirko Cvjetko, producentice Tena Bosek, Mia Tomić, Jelena Vignjević i Svetlana Patafta te mentorica producenticama Vitomira Lončar. Predstava je nastala uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.