Foto: PR Foto Croatia Records

Pjesmu ‘ Ne možeš’ Ive Ćurić urednici Hrvatskog radija proglasili najboljom pjesmom CMC Festivala!

Talentirana 18-ogodišnja pjevačica iz Đakova, Iva Ćurić, gostujući u emisiji “Svijet diskografije” na Drugom programu Hrvatskoga radija uredniku Zlatku Turkalju Turkiju otkrila je svoje planove nakon mature, dojmove s nastupa na CMC festivalu te kako joj se život promijenio zahvaljujući YouTubeu.

Ivina pjesma ‘Ne možeš’ s ovogodišnjeg CMC festivala toliko se svidjela urednicima Hrvatskog radija da su je proglasili najboljom pjesmom festivala! Mlada pjevačica kazala je kako od nastupa na CMC festivalu nije imala nikakva očekivanja. “Puno zanimljivih lica je bilo. Zamišljaš te poznate i slavne, a onda vidiš da su to normalni ljudi”, rekla je Iva i priznala kako je Neda Ukraden jedina od iskusnijih kolega koja joj je u Vodicama prišla.

Iva je slušateljima otkrila da, osim što pjeva i svira gitaru, ima još jedan nesvakidašnji talent. Naime, Iva, baš kao i poznata britanska pjevačica Jessie J, može pjevati zatvorenih usta. Kako to izgleda i zvuči, možete provjeriti na Facebook stranici emisije Music pub Zlatka Turkalja: https://www.facebook.com/musicpubzlatkaturkalja/videos/1752892408320671/

Prije no što je snimila i objavila svoj prvi singl ‘Šećer’, Iva Ćurić je na YouTubeu objavljivala snimke obrada poznatih pjesama, koje su dosad pregledane više od 6 milijuna puta. Otkrila je Turkiju kako je godinu dana majku molila da joj kupi gitaru, što se na kraju i ostvarilo. ‘Na svoj rođendan ušla sam u kuhinju, a kad tamo – gitara. Bila sam gotova! Tako je sve počelo. Prvo sam nekoliko puta odustala od sviranja jer ti ipak treba malo vremena. No, počela sam raditi te covere. Kad smo već kod toga, ne slušam domaću glazbu, a ni taj nekakav folk, a obradila sam pjesmu grupe Elitni odredi. Pročitala sam tekst pjesme “Ljubavi moja” i meni to uopće nije bio folk, nego sam od toga napravila baladu”, rekla je. Snimila je video i na nagovor mame objavila na YouTubeu. Nakon nekoliko dana, doznala je da je njezinu snimku sa svojim obožavateljima podijelio jedan od pjevača grupe. “Plakala sam kada sam vidjela što mi se događa. Odem na YouTube i odjednom – deset tisuća pregleda, preko noći! Napravila sam i drugi cover i odlučila s time otići na X Factor”, kazala je.

Uz to što polagano gradi glazbeničku karijeru, Iva mora ispuniti i školske obveze. Svega nekoliko dana nakon premijernoga nastupa na CMC festivalu u Vodicama, pisala je ispit iz hrvatskoga jezika. ‘Sve se stigne, ali nemam niti izbora – mora se stići’, rekla je simpatična gimnazijalka. Ove godine neće studirati, već će se posvetiti snimanju albuma. “Treba mi minimalno godinu dana da to sve završim, pa se želim lijepo usredotočiti da završim to kako treba. Željela bih se baviti pjevanjem, ali moram imati i nešto ‘sa strane’. Kada bih mogla, studirala bih nešto vezano za marketing ili odnose s javnošću”, otkrila je Iva.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.