Foto:Iva Korenčić

Predstava ‘Eye Sea I See’ u okviru programa Male forme premijerno u Zagrebačkom plesnom centru!

U okviru programa Male forme , Studija za suvremeni ples, u petak, 25.11.2016. s početkom u 20:00 sati u Zagrebačkom plesnom centru, održat će se premijera predstave “Eye Sea I See“, autorice Nikoline Medak. U četvrtak, 24.11.2016. s početkom u 20:00 sati, održat će se otvorena generalna proba te je ulaz slobodan.

Eye Sea I See projekt je započeo u sklopu završnog rada Nikoline Medak na Odsjeku plesa

Akademije dramske umjetnosti, naziva „Manipulacija i usmjeravanje pažnje gledatelja“. Kroz njega se autorica, u suradnji s izvođačicama, bavi pitanjem percepcije i recepcije izvedbe, odnosno položajem izvođača i gledatelja u izvedbenoj situaciji te načina na koje uloga gledatelja i njegova pažnja bivaju manipuliranima i vođenima kroz proces sudjelovanja u izvedbenom činu.

Autorica: Nikolina Medak

U suradnji s izvođačicama: Una Štalcar-Furač, Ema Crnić

Dramaturginja: Sunčica Anamaria Sodar

Likovna suradnica: Ivana Štulić

Suradnik za glazbu: Miro Manojlović

Oblikovanje svjetla: Miljenko Bengez

Fotografije i video: Iva Korenčić

Grafičko oblikovanje: Petra Grubišić

Program „Male forme“ Studija za suvremeni ples tradicionalno se otvara ka koreografskim eksperimentima plesača iz ansambla, ali i izvan njega. Pruža osnovne uvjete za istraživačko koreografski rad, produkcijsku i postprodukcijsku podršku te na taj način potiče i ohrabruje mlade, talentirane umjetnike na promišljeniji, a samim time i kvalitetniji plesni izraz.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.