Singrlice obradile tradicionalnu pjesmu ‘Kiša’ u suradnji s Igorom Geržinom!

Ženski vokalni ansambl Singrlice, dobitnice Porina za najbolji album etno glazbe, snimile su spot za novi singl ‘Kiša’ s kojim najavljuju treći studijski album. Album izlazi na jesen pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records, a glazbeni producent i aranžer albuma je saksofonist i skladatelj Igor Geržina.

Da su tradicionalna glazba i moderni aranžmani u ruhu smooth jazza i funka zanimljiva kombinacija, potvrđuje i nova suradnja na hrvatskoj glazbenoj sceni. Poznati hrvatski saksofonist i skladatelj Igor Geržina i ženski vokalni ansambl Singrlice započeli su suradnju u sklopu koje je upravo izašao najavni singl, a radi se o modernoj obradi poznate tradicionalne pjesme ‘Kiša’.

‘Pjevajuće grlice’, kako ih od milja zovu, novim glazbenim projektom žele približiti tradicionalnu hrvatsku glazbu i folklornu baštinu široj publici, a da interes postoji dokazali su i nedugo rasprodani koncerti ‘Nizvodno od izvora’ koje su Singrlice održale u Karlovcu i Zagrebu.

Spoj smooth jazza i funka uz suvremenu produkciju s jedne, i tradicionalnih pjesmama s druge strane, zasigurno će donijeti pravo osvježenje na našoj glazbenoj sceni.

Pjesma ‘Kiša’ već polako zauzima radijski eter, a Singrlice uz singl predstavljaju i videospot koji je snimljen na neobičnoj lokaciji jednog reciklažnog dvorišta u Zagrebu. Režiju potpisuje Goran Kovačić, a osim Singrlica u spotu se pojavljuje i poznati radijski voditelj i urednik, Frano Ridjan.

Dok s nestrpljenjem čekamo novi album Singrlica, uzmite predah i osvježite se danas uz  ‘Kišu’: https://youtu.be/qigOBasQ8Is

 

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.