Foto: PR Foto Zagrebački plesni centar

‘Spone’ zagrebačkog plesnog ansambla nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta!

Zagrebački plesni ansambl sa predstavom španjolskog umjetnika Roberta Olivana SPONEnominiran je u nekoliko kategorija ovogodišnjih Nagrada hrvatskog glumišta. Osim nominacije za najbolju plesnu predstavu u cjelini, plesačica Petra Chelfi nominirana je u kategoriji najbolje umjetničko ostvarenje u plesu, ženska uloga, a multimedijalna umjetnica Zdravka Ivandija Kirigin nominirana je u kategoriji najbolje kazališne kostimografije za autorski rad u Sponama te u plesnim predstavama kolega iz umjetničkih organizacija Vrum i SSP. Svečana dodjela ovih prestižnih strukovnih nagrada održat će se ove godine po 24. put i to 24.studenog u HNK Zagreb.  Prijenos možete pratiti uživo na 1. programu Hrvatske televizije od 20:05h.

Uskoro zatim, a za sam kraj 2016. godine, Zagrebački plesni ansambl priprema i novi projekt. Predstavu DEVIL`S GARDEN koreografira ovaj puta američki autor s belgijskom adresom, David Hernandez u čemu mu asistira francuski plesač i pedagog Colas Lucot. Uz četiri stalne članice ansambla, Petru Chelfi, Martinu Nevistić, Andreju Jandrić i Petru Valentić, kreativnom procesu pridružile su se mlade snage plesne scene, Filipa Bavčević, Sintija Kučić te Kasija Vrbanac.

Devil`s Garden
nastaje kao priča o ženama koje lutaju vrtom i oživljuju djeliće trenutaka; živote viđene i neviđene, stvorene i još nestvorene. Uz pomoć vrsnih umjetnica i izvođačica Hernandez tematizira mnoga lica žene; majke, kćeri, sestre, prijateljice, ljubavnice, partnerice, pokajnice… Sve je u vrtu odgođeno dok žene marljivo ali možda i uzalud neprestano predu.

Premijera predstave De vil`s Garden održati će se 03.12. u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih. 

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.