Foto: Jasenko Rasol

‘Razlikovanja’ premijerno 24.03. u Predvorju kina SC!

Premijera plesne predstave ‘Razlikovanja autorice i koreografkinje Irme Omerzo održat će se u petak, 24. ožujkaPredvorju kina SC u Zagrebu s početkom u 20 sati. Ulaz s pozivnicom.

Reprizne izvedbe: 25. 3., 3. i 5. 4. u 20 sati.

Osnivačica umjetničke organizacije MARMOT i autorica mnogobrojnih plesnih predstava u svojem najnovijem projektu izmješta ples iz kazališnoga konteksta u prostor koji nudi njegovo drugačije tretiranje i poimanje.

Plesni esej o hrpama, poslagivanju i pozicioniranju na scenu donose 4 afirmirane plesne izvođačice: Lana Hosni, Josipa Štulić, Danijela Vukadinović i Mia Zalukar. One su umjetničko iskustvo stjecale na domaćem i inozemnom plesnom terenu.

„Ljepota plesa je u tome što uobičajene obrasce kretanja ljudskoga tijela pretvara u apstrakciju, što jednostavnost i limitiranost pretvara u bogatstvo mogućnosti, što nudi različite interpretacije značenja, što na podsvjesnoj razini organski komunicira s gledateljem, što proizvodi stanja u koja je moguće uroniti, što stvara fokus, posvećenost, svjesnost i odmak, što omogućuje prepoznatljivost i anonimnost, što nas drži na distanci kako bismo bolje otvorili svoja osjetila“, pojasnila je autorica Irma Omerzo.

Autorica projekta i koreografkinja: Irma Omerzo

Izvode: Lana Hosni, Josipa Štulić, Danijela Vukadinović i Mia Zalukar

Kostimografkinja: Zdravka Ivandija

Oblikovanje svjetla: Nikša Mrkonjić

Grafičko oblikovanje: Boris Greiner

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.