Barok je novi rock – Orlando Furioso u Dubrovniku!

Kvartet sjajnih koncerata DSO-a uz ruskog virtuoza Dmitrija Sinkovskog i hvaljeni Antiphonus

Glas je naš prvi instrument, pa nije neuobičajeno da violinisti i dirigenti pronađu inspiraciju u pjevačkoj frazi. Isto tako, mnogi pjevači koriste određenu instrumentalnu virtuoznost u svojim nastupima. No pronaći glazbenika koji može nesmetano uklopiti sve troje zajedno? To je nečuveno – osim ako niste čuli za Dmitrija Sinkovskog. Ovaj ruski virtuoz u Dubrovniku nastupa od 5. do 12. lipnja i održava niz koncerata s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Karizmatični glazbenik, Dmitry Sinkovsky izražava svoju umjetnost kroz rijetku kombinaciju triju različitih aspekata: kao violinist, kao dirigent i kao kontratenor. Drugo izdanje ciklusa barokne glazbe ‘Orlando Furioso’ pružit će dubrovačkoj publici četiri sjajna koncerta.

Na prvom koncertu koji se održava 5. lipnja, Sinkovsky će s Gudačkim sastavom orkestra izvesti jedno od najpoznatijih djela svih vremena, ‘Četiri godišnja doba’ velikog Antonija Vivaldija, a potom slijedi nastup vokalnog ansambla Antiphonus koji priprema narodne pjesme britanskih otoka uz pratnju talijanske lutnjistice Elise La Marca. Na trećem koncertu imat ćemo priliku slušati ovaj hvaljeni i nagrađivani vokalni ansambl, dok će Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnati maestro Tomislav Fačini. Na tom koncertu izvest će se djela Händela, Antuna Sorkočevića I J.S. Bacha.

Posljednji concert 12. lipnja bit će u rukama Dmitryja Sinkovskog te ruskog violinista Vladislava Pesina, ispunjen djelima Bacha i Händela. Prvi koncert ovog ciklusa održat će se u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik, a ostala tri u atriju Kneževog dvora.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.