Blanka Došen na Aurea festu u Požegi s pjesmom ‘Milostinju u ljubavi ne primam’

Dobitnicu Porina za najbolji folklorni album i jednu od najpopularnijih pjevačica starogradske glazbe Blanku Došen, ovoga vikenda očekuje nastup na jednom od najpoznatijih festivala.

Subota, 31.08., rezervirana je za predstavljanje na Aurea festu Zlatne Žice Slavonije, gdje će publika imati prilike uživati u Blankinoj izvedbi nove pjesme ‘Milostinju u ljubavi ne primam’.

Ljubitelji minulih vremena, starogradskog duha i ugođaja, tako će ponovno doći na svoje.

“Hrvatska je zemlja iznimno bogatog folklornog blaga, a najveća miljenica i uzdanica hrvatskog folklora  je naša ravničarska tambura. Kako voljeti svoj kraj, svoj narod? Upravo da pjevamo i sviramo njegovim jezikom i instrumentima! Stoga sam se ove godine rado odazvala na 50. jubilarni festival tamburaške glazbe “Aurea fest”, a ujedno i najstariji festival narodne glazbe u Hrvata! Pjevat ću pjesmu “Milostinju u ljubavi ne primam”, istaknula je ovom prigodom Blanka.

Na realizaciji nove pjesme ovoga puta okupila se redom sve provjerena autorska ekipa, pa su tako autori teksta Jasminka Blašković i Miroslav Škoro, dok je glazba djelo Krunoslava Dražića, a glazbeni producent i tonski snimatelj Tihomir Ivanetić.

Ono što je ove godine posebno u cijeloj priči je to, da se na ovoj pjesmi kao prateći vokal Blanki pridružila kćer Barbara, koja je studentica Umjetničke akademije u Osijeku, te samim time ovo je njihova prva zajednička suradnja.

Da bi sve u potpunosti bilo onako kako i priliči jednoj glazbenoj dami, posebno se mislilo i na styling, za koji je bila zadužena poznata etno stilistica Slavica Musa.

‘Milostinju u ljubavi ne primam’, uoči požeškog Aurea festa uživo, poslušajte i na YouTube kanalu https://youtu.be/bFImXNciQMg

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.