James Blunt singlom ‘Cold’ najavio novi album!

Popularni britanski kantautor nakratko se povukao sa scene, no sada se vraća na velika vrata najavom svog šestog studijskog albuma “Once Upon a Mind”. James Blunt obećao je da će dugo očekivani album biti najiskreniji u njegovoj dosadašnjoj karijeri, a najavio ga je emotivnom baladom “Cold” koja je danas predstavljena zanimljivim videospotom https://youtu.be/xU4wN8WbTfE

Déjà vu trenutak koji se javlja gledanjem novog uratka redatelja Caluma Macdiarmida proizlazi iz činjenice da novi videospot doslovno zrcali poznatu video priču globalnog glazbenog klasika i Bluntovog debitantskog singla “You’re Beautiful” objavljenog 2004. Petnaest godina nakon hrabrog skoka s litice, nešto zreliji i pametniji James Blunt nalazi se na istoj obali, u istoj odjeći i upušta se u nove dramatične pothvate penjanja po klisuri bez kaskadera odajući pritom počast poznatom videospotu brojnim skrivenim detaljima koje će prepoznati svi njegovi vjerni obožavatelji.

Jednom davno bacio sam se s litice. Petnaest godina kasnije došli smo do novog poglavlja“, u svom stilu našalio se James Blunt.

Najavni singl, prema Bluntovim riječima, metafora je svega što je pjevač doživio u svom životu. U istom tonu bit će i ostale pjesme na albumu koji će 25. listopada objaviti Atlantic Records i koji će hrvatskoj publici biti dostupan preko diskografske kuće Dancing Bear. Na novom albumu James Blunt surađivao je s brojnim producentima, među kojima su Steve Robson, Jimmy Hogarth i tim TMS-a, koji su jedanaest klasičnih ljubavnih pjesama ogrnuli novom svježinom.

Svaka pjesma na novom albumu predstavlja nešto što trenutačno prolazim ili sam nedavno doživio. To su vrlo osobne stvar i ponosan sam što ih mogu podijeliti s publikom“, dodao je Blunt.

Nove pjesme predstavit će na europskoj turneji koja ga dovodi i u naše susjedstvo, a točne datume nastupa možete pronaći na službenoj web stranici: https://www.jamesblunt.com/

Debitantski album Jamesa Blunta “Back To Bedlam” svrstava se u glazbene klasike što potvrđuje i podatak da je album postigao deseterostruku platinastu nakladu u Velikoj Britaniji. Album je objavljen 2004., a nakon što je sljedeće godine singl “You’re Beautiful” osvojio svijet, britanski kantautor postao je jedan od najtraženijih izvođača i u kratkom periodu prodao preko 23 milijuna nosača zvuka.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.