Foto: Dancing Bear

Branimir Gazdik predstavlja novi album ‘Link’!

Nakon uspješnog albuma “Friendly”, nominiranog 2009. godine za diskografsku nagradu “Porin” u kategoriji najboljeg jazz albuma, Branimir Gazdik predstavlja nam svoj novi glazbeni uradak .“Link” je ime drugog albuma talentiranog glazbenika kojeg je radio u suradnji s brojnim kolegama. Okupio je ekipu vrsnih glazbenika (Zvjezdan Ružić,Lenart Krečič,Elvis Stanić,Marko Ramljak, Maasej Kovačević, Hrvoje Rupčić, Zoran Majstorović, Zvjezdan Marjanović, Antonio Geček, Mario Bočić, Ivan Pešut, Goran Delač, Luka Veselinović, Goran Rukavina, Oliver Ereš, Olja Dešić, Daria Hodnik Marinković). Na albumu gostuje i poznati talijanski basist Federico Malaman, trenutno jedan od vodećih električnih jazz/fusion basista u svijetu. Autorski glazbu na albumu, uz Branimira Gazdika, potpisuju i Zvjezdan Ružić, Maasej Kovačević te Marko Ramljak dok je glazbeni producent Miroslav Lesić – Lesique.

Link” donosi deset skladbi koje su uglavnom stvarane u “noćnim sessionima” sa Zvjezdanom Ružićem uz bubnjeve i akustični klavir. Bile su to skice koje bi Branimir Gazdik naknadno glazbeno dorađivao u suradnji s kolegama glazbenicima. ”Imamo muziku u sebi i osjećamo potrebu da se glazbeno izrazimo na određeni način, proces je to koji traje, prepun uspona i padova, na ovom albumu smo radili par godina.”, kaže Gazdik. Posebno mjesto na albumu zauzimaju dvije pjesme koje je umjetnik posvetio svojim kćerima, skladbe su to “Mara” i “Roza”.

Imenom albuma “Link” Branimir Gazdik htio je naglasiti poveznicu (link) između svih koji su radili na albumu, između obitelji i prijatelja kao i istaknuti kako je glazba poveznica s duhovnom dimenzijom postojanja.”Konačno sam uspio stvoriti ono što sam htio s ljudima s kojima sam htio, s kojima se osjećam glazbeno povezano. Velika mi je čast da sam na albumu uspio dobiti priliku raditi s Federicom Malamanom, velikim glazbenikom i prijateljem, jednim od trenutno najboljih električnih jazz/fusion basista. Bila je to odlična  i inspirativna suradnja”, dodaje Gazdik.

Bubnjar Branimir Gazdik, glazbenik iz Rijeke, surađivao je sa mnogim imenima hrvatske glazbene scene kao što su Oliver Dragojević, Massimo, Marko Tolja, Josipa Lisac, Elvis Stanić group i mnogi drugi. Svirao je također u mnogim festivalskim i TV orkestrima, a već dugi niz godina surađuje i nastupa s Zlatanom Stipišićem Gibonnijem. Stalni je član grupe violiniste Marka Ramljaka, a povremeno nastupa s Elvisom Stanićem, Matijom Dedićem te kamerunskim basistom Francisom Mbappeom. Vodi i svoj “Branimir Gazdik Quartet” (Lenart Krečič,Maasej Kovačević,Vedran Ružić). Prema glasovima svojih kolega glazbenika, osvojio je četiri puta nagradu “Status” za najboljeg bubnjara u kategoriji urbane glazbe te jednu 2009.godine kada je proglašen najboljim instrumentalistom.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.