Foto: Promo

Veliko finale ciklusa Triade u Muzej za umjetnost i obrt – Ansambl Antiphonus izvodi Monteverdijeve madrigale uz pratnju egzotične lutnje Srdjana Berdovića!

Utorak 04.04. u 20 sati rezerviran je za veliko finale ciklusa Triade, koji već tradicionalno Ansambl Antiphonus pod umjetničkim vodstvom dirigenta Tomislava Fačinija izvodi u atmosferičnom foajeu Muzeja za umjetnost i obrt.

Poznati po svojim ‘pomaknutim’ izborima nezaboravnih glazbenih klasičnih djela koja ‘umotavaju’ u posebna ruha interpretacije te ih tako čine bližima širem krugu publike, i ovaj će put na glazbenom meniju ‘servirati’ nešto posebno; treću knjigu Montevedijevih madrigala „Terzo libro dei madrigali, gdje slavni skladatelj otkriva svoju nježniju stranu, i to uz pratnju egzotične lutnje Srdjana Berdovića.

„Nakon integralne izvedbe pete i šeste knjige, ovoga puta ćemo ponuditi rasterećeniji izbor iz treće knjiga madrigala, koja predstavlja prvi samostalni Monteverdijev let izvan gnijezda njegovih učitelja i uzora, na tekstove od anonimnih i ležernih pastorala, do Tassovih sočnih stihova za kojima je onomad poludjela cijela Europa, kršeći ruke i prolijevajući gorke suze nad sudbom kršćanskih i saracenskih ratnica i ratnika u bitkama za Sveti Grob. Po prokušanoj ćemo recepturi začiniti večer instrumentalnim biserima i lakšim žanrom Frescobaldija kao i samog Claudija u nekom drugom izdanju. Malo nas pri srcu zebe – to je gotovo konac našeg druženja s Monteverdijem i madrigalima – u njihovom tipičnom obliku – u Triadama“, najavio je nadahnuto predstojeći koncert voditelj Antiphonusa Tomislav Fačini.

Ulaznice za koncert 4. travnja po cijeni od 70 kuna, na koje umirovljenici, studenti i grupe ostvaruju prigodan popust (35 kuna), mogu se kupiti na info pultu Muzeja za umjetnost i obrt svaki radni dan i subotom od 10 do 19 sati, kao i na dan koncerta sat vremena prije početka, a i online na stranici entrio.hr za 65 kuna.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.