Evergreen partiji donose odličnu klupsku zabavu nekadašnjih popularnih zagrebačkih diskača!

Urbani partiji sa velikim glazbenim vremeplovom koji će obuhvatiti hitove od 50-tih godina pa sve do hitova novog milenija vraćaju u našu metropolu u novom konceptu pod nazivom Evergreen partiji. Za sve one koji žele osjetiti štimung zagrebačkih diskača 80tih godina ovo će biti pravi izbor da se vrate u vrijeme plesnih večeri Lapa, Kseta, Saloona, Kulušića i ostalih popularnih klubova. Odlični partiji gdje ćete moći osjetiti pravu urbanu glazbu i doživjeti štimung nekadašnjih popularnih zagrebačkih disko klubova startaju ovoga petka u Green Baru. Zabava kreće već u kasnim  poslijepodnevnim satima i to u novom konceptu After work partija. Za zabavu su zadužena čak 4 DJ-a.

Program počinje već od 16 sati. Ulaz je slobodan a donosioci isprintanog  Facebook cover page-a imaju i prvo piće po jeftinijoj cijeni.

Nakon After work partija zabava ostaje na istom mjestu i pretvara se   Studio 55, novi koncept urbanog klupskog programa, koji će voditi jedan od najboljih zagrebačkih DJ-a Zoran Furlan, koji iza sebe ima zavidnu karijeru klupskih zabava.

Furlan je jedan od rijetkih sa položenim DJ ispitom u tadašnjoj disko KSET sekciji krajem 80tih punio je klupske programe i uveo zagrebačku klupsku scenu u ovu eru plesnog programa.

Odmah po polaganju DJ ispita Furlan pod svoje uzima najzahtjevniji program, subotnji ‘DISCOTHEQUE KSET’, a gdje u svega pola godine od poluposjećenosti i zamora publike sa previše funky mjuze, pretvara subotnje tulume u KSET-u u ‘sold out’ program, kao jedno od centralnih mjesta okupljanja mladih u Zagrebu željnih partijanja uz urbanu glazbu i vrhunski DJ performans krajem 80-ih godina. Na DJ natjecanjima studenata elektrotehnike SFRJ, tri godine zaredom (1988/90) Furlan dobiva 1. nagradu za najbolju DJ izvedbu, čime Zagreb preuzima primat od dotada neprikosnovenih Beograđana.

Pored DJ-inga, krajem osamdesetih Furlan se počinje se baviti i organizacijom koncerata, a svakako je za izdvojiti prvi zagrebački koncert Dine Dvornika 1989. u KSET-u, u sklopu popularnog Funky Club programa četvrtkom.1990. godine Furlan je, uz Olivera Taseva, imenovan ispred KSET-a za izvršnog producenta Brucošijade ETF-a (današnji FER). Osim grupe EKV (ispostavilo se da je to bio njihov posljednji nastup u Zagrebu), na brucošijadi su nastupili i Zvijezde, Đavoli, Boa te Jura Stublić & Film. Ta brucošijada ETF-a 1990., a koja se i danas smatra najbolje organiziranom brucošijadom svih vremena u Zagrebu (blizu 8000 posjetitelja + nekoliko tisuća ljudi oko ETF-a), predstavlja krunu Furlanove karijere u KSET-u, koji u sezoni ’90/’91 polako prepušta DJ-ing mlađim DJ-ima.

Ovaj multimedijalni spektakl je osim koncerata uključivao i kazališne nastupe, premijerne filmske projekcije, nastupe mađioničara, te disco progrmam u KSET-u, a bio je medijski popraćen sa direktnim uključenjima u program HRT-a te uživo prenošen na Radio 101 i RVG-u.

Slijede pozivi HRT-a te RVG-a za vođenje TV i radio emisija, a Furlan izabire radio te u suradnji sa Oliverom Tasevom te maestrom od tehnike Igorom Strejčekom, početkom 1991. kreće sa uređivanjem i vođenjem dvosatne strane top liste PANASONIC TOP 30 (srijedom, 18-20h), a koja je u svega nekoliko mjeseci preuzela primat najslušanije strane top liste u Zagrebu od do tada neprikosnovene strane top liste Radija 101!

1997. Furlan diplomira telekomunikacije na Fakultetu Prometnih Znanosti te prekida DJ karijeru. Međutim 15 godina kasnije, ljubav prema glazbi i performansima pobjeđuje, te u suradnji sa DJ Sish-om se vraća na scenu kao dio dua 2djs4wedding (urbana glazba za svadbene svečanosti) te programom The Magic Book of 80’s u tada popularnom zagrebačkom Book Caffe-u. Slijedi još jedan prekid DJ karijere uz povremene nastupe kao gostujući DJ u jednom popularnom rock klubu u Zagrebu.

I konačno, tijekom ove 2k21 godine , sada 55-godišnji Furlan odlučuje da je vrijeme za pravi ‘come back’ i kreira DJ show naziva STUDIO 55 u posebnom Halloween izdanju, a koji svoju premijernu izvedbu ima u petak 29.10.2021. od 20-24h u zagrebačkom Green Baru, Radnička cesta 34a.

Furlan pomalo mistično, ne želeći puno otkrivati o samom programu (kaže, samo urbana mjuza) najavljuje, prilično samouvjereno, da priprema odličan  DJ show u gradu. Ukoliko vam fali pravog urbanog štimunga, obucite  kostime za Noć vještica, izađite na plesni podij i osjetite pravi duh urbanog provoda nekadašnjih zagrebačkih klupskih večeri!!

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.