Stand up komičar koji će vas nasmijati glazbom, ‘Cabaret Džeronimo’ i Sale Norris!

Naslov ovog teksta lako bi mogao biti i ‘Očajni komičar stvorio glazbenog Frankesteina kojeg morate voljeti”.

Naime, uvidjevši kako je urbano davno kapituliralo pod primitivnim i kako se  zvuk pastirske frule počeo nerazdvojivo stapati sa zvukovima grada a sve na sreću  i opće  zadovoljstvo društvene većine te vođen surovom tržišnom logikom potražnje, očajni komičar prelazi na mračnu stranu i narodu nudi veseli hibrid gotovo nespojivog, rapa, turbo folka i cabareta.

Sve ovo dalo bi se ‘iščitati’ iz netipičnog rap-folk singla, inače uspješnog estradnog tekstopisca Aleksandra Čubrila, čiji alter ego Sale Norris, kao stand up komičar sve više osvaja i nasmijava hrvatsku publiku.

‘Cabaret Džeronimo’ kao pravo osvježenje i nova šaka u oko glazbenim mediokritetima, stiže nakon njegovog ‘glazbenog trasha’ i prvijenca godine ‘Mici maco’.  Nova pjesma je prvenstveno glazbena satira i cinični osvrt na društvenu situaciju, koja vas neće ostaviti ravnodušnim.

Mnogi je u šali opisuju kao, vrhunac glazbeno-scenskog trasha uz najgore od rapa i turbofolka, ali uz još goru  montypythonovsku glumu.

‘Kroz parodiju društvenih anomalija provlači se poruka “došli divlji otjerali pitome”, pri čemu je namjerno ostavljena nejasna granica između komičnog i turbofolk kiča.’, poručio je ovom prigodom Sale Norris.

Tekst pjesme potpisuje naravno Aleksandar Čubrilo a.k.a. Sale Norris, dok je sve skupa glazbom, aranžmanom i produkcijom upotpunio Josip Šuker. Prateći video broj osmislio je sam Sale, dok ga je u djelo, također proveo Josip Šuker.

‘Pjesmu prati zabavan spot, u kojem se miješa kritika današnjice i lažnog uspjeha pojedinca i društva kroz satirički rap i natruhe burleske.’, Istaknuo je Sale.

Uostalom, kako će vas Sale Norris pokušati nasmijati do suza pogledajte sami na YouTube kanalu – https://youtu.be/rJ5phcfMKnQ

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.