Video Bruno Krajcar i Tamara Obrovac ‘Široko more Jadransko’!

Dvoje istinskih velikana istarske glazbe, Tamara Obrovac i Bruno Krajcar udružili su snage u Krajcarovoj obradi  istarske narodne pjesme „Široko more Jadransko“. Pjesma se nalazi na albumu Istraditional koji je ove godine osvojio nagradu Porin za najbolji album u kategoriji folklorne i etno glazbe. Drugi je to singl sa albuma, za koji je videospot realizirao vrsni pulski crtač, Saša Đuračić – Sale koji se animacijom bavi od 2007. godine a od 2009. godine osniva Undertoon nezavisnu produkciju iz koje je izašlo oko 60 nezavisnih kratkih crtića,17 glazbenih spotova za bendove i glazbenike raznih smjerova diljem svijeta.

Bruno Krajcar, akademski glazbenik, skladatelj i kantautor, svojim najnovijim albumom “Istraditional“, podnaslova “Croatian Music Identity”, na suvremen i originalan način prezentira istarsko netemperirano pjevanje, koje naziva “hrvatski blues”. Prepoznatljiv je po korištenju istarske ljestvice, koju je popularizirao tako što su njegove skladbe izvodili brojni eminentni glazbenici hrvatske i međunarodne scene.

“Istraditional” sadrži deset istarskih narodnih pjesama koje Krajcar obrađuje u različitim stilskim smjerovima i glazbenim oblicima, a stvaran je sa željom da se prezentira međunarodnoj glazbenoj sceni s istarskim jedinstvenim glazbenim idiomom, koji je uvršten na UNESCO-vu listu
nematerijalne kulturne baštine.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.