Bilk predstavlja videospot aktualnog singla ‘like2dance’!

Deset godina nakon posljednjeg službenog diskografskog izdanja, fenomenalan sastav Bilk, jedan od pionira zagrebačke live elektronske scene, predstavlja videospot aktualnog singla “like2dance”, koji je režirao Vice Rossini. Njime Bilk najavljuje dugoočekivani, drugi studijski album, koji izlazi ove jeseni.

“like2dance” je očekivano odlična, prgava, moderna i plesna pjesma, a uz to neočekivano pitka i vokalna stvar. Govori o propalim vezama, situacijama koje one izazivaju, o novim bendovima i je li bolje otići na koncert na kojem ti nastupa bivša/i ili ostati doma slušati ploče?

Glazbena produkcija je djelo Hrvoja Pelicarića i Bilka, autori glazbe su Edi Grubišić, Janko Novoselić, Tin Oberman i Luka Vrbanić, tekst su napisali Janko Novoselić i Tin Oberman, moćan groove čine distorzirana bas gitara (Luka), arpeggiator (MIDI) i (mašinski zakucan) akustičan bubanj (Edi), a vokale pjevaju Luka, Tin i nekoliko robota.

Video spot pogledajte na https://www.youtube.com/watch?v=Npi_cUpuU2c

Bilk je osnovan 1999. godine u Zagrebu, iza sebe ima brojne europske nastupe, a pomalo kultni status u alternativnim krugovima su stekli rijetko viđeno enegričnim nastupima te debitantskim albumom “This BILK is Radioactive” (2006. – https://www.youtube.com/watch?v=jLE4e60TlJs). Od iste godine Bilk čine Edi Grubišić (bubanj), Tin Oberman (synth, gitara, Ableton, vokali) i Luka Vrbanić  (bas gitara, synth bas, Ableton, vokali), a prva prilika da ih čujete i vidite uživo je na INmusic festivalu, gdje nastupaju na najdulji dan u godini, 21.06

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.