Trideset godina rada, Dyaco obilježava novom pjesmom ‘Otrovnica’!

Đakovački tamburaši Dyaco, koji su tradiciju nadogradili modernim, novim stilovima i pretvorili je u jednu urbanu tamburašku glazbu, ove godine slave tri desetljeća djelovanja.

Idealan scenarij za obilježavanje glazbenog jubileja, upotpunit će onim što njihovi brojni fanovi jedva čekaju, novim album, a prije svega novom pjesmom i video spotomOtrovnica‘.

Ukoliko vas nisu dirnuli u dušu nekim od prijašnjih hitova ili nedavnim uspješnicama ‘Žale me‘ i ‘Zagrlimo vjetar‘, sigurno smo napravit će to novom skladbom.

Za glazbu i tekst ‘Otrovnice’ zaslužni su Ante Gudelj i Ante Majić, dok aranžman potpisuju Bojan Šalamon – Shalla i Toni Ćosić, koji su pjesmu protkali elementima modernog svjetskog popa.

‘Mi jesmo tamburaši, medutim već dugi niz godina širimo granice našeg stvaralaštva i budući da smo i osmislili ekektrične tambure, cilj nam je u svakoj prilici modernizirati naš glazbeni izričaj, a takav je slučaj baš i sa Otrovnicom’, ističu dečki iz Dyaca.

Poletni i atraktivni ritam pjesme priča je o ljubavi koja nema sretan završetak, ali je toliko upečatljiva da se takve uzbudljive događaje jednostavno mora opjevati. Otrovnica je žena sa dva lica, žena koja uzima tuđe srce, ali nikome ne daje svoje.

„Ljeto je uvijek idealno vrijeme za otvaranje novih ljubavnih i avanturističkih poglavlja za koja nikada ne znamo hoće li trajati vječno. Zato je ona odmah znala da neke stvari ne traju vječno i namamila nas u svoju igru, za koju se ispostavilo da postoji samo jedan pobjednik – otrovnica. Ipak, takve kratke i slatke ljubavi uvijek pronađu svoje mjesto u našim uspomenama“, izjavio je pjevač Damir Ergotić, a Danijel Car je nastavio,

Vrući ljetni dani idealni su za ispričati uzbudljivu priču, kako bismo ukrali zrake sunca i iskoristili ih za ples, pjesmu i uživanje. Ovo moderno pop ruho u koje smo odjenuli našu Otrovnicu predstavlja sjajnu uvertiru za nadolazeći album koji će ugledati svjetlo dana u 2020. godini. Unatoč tome što je ova godina potpuno čudna, luda i neočekivana, mi je želimo završiti na najljepši način – izdavanjem našeg sedmog albuma“.

Dok čekamo novi album, poslušajte što poručuje ‘Otrovnica‘ za koju je, kada je u pitanju video spot ‘krivac’ Mario Šulina i Produkcija Nova https://youtu.be/6Yhlwqe6dp0

Sedmi po redu album Dyaca zvati će se ‘Skladište broj 7’ jer se od posljednjeg, dogodilo jako puno stvari, pozitivnih, ali i onih tužnih, pa album predstavlja skladište benda, njihovih uspomena i intime, koju će predstaviti svim slušateljima. Skladbe su plod suradnje s brojnim poznatim autorima na glazbenoj sceni, poput Miroslava Rusa, Ante Pecotića, Indire Forze, Damira Bačića, Antonije Šole, Gorana Boškovića, a uskoro će ugledati svjetlo dana u izdanju Hit Recordsa.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.