4. Međunarodni ljetni plesni kamp – Svetvinčenat!

Pozivamo mlade plesne umjetnike da nam se pridruže u intenzivnoj plesnoj edukaciji u Svetvinčentu. Međunarodni ljetni plesni kamp pokrenut je u Kini 2015.godine, a nakon uspješno održanih edicija u različitim dijelovima Kine, ove godine po prvi puta seli na europsko tlo, u Hrvatsku i Mađarsku.Kada i gdje?
4. Međunarodni ljetni plesni kamp održat će se u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu od 2. do 12. kolovoza te u mađarskom gradu Százhalombatta od 12. do 23. kolovoza 2018. U programu će sudjelovati ukupno 32 mlada plesna umjetnika iz država članica međunarodne inicijative Kina + 16, a od čega je za hrvatske plesne umjetnike predviđeno 6 mjesta.

Što?
Program ovogodišnjeg kampa sastoji se od satova plesnih tehnika, improvizacija te tematskih radionica plesnih pedagoga iz Kine, Poljske, Latvije, Mađarske i Hrvatske, a rezidenti će imati priliku kroz intenzivni trotjedni rad razmjenjivati iskustva i znanja iz područja europskih i kineskih tradicionalnih, folklornih i suvremenih formi.

Umjetnici će zajedno s pedagozima i drugim sudionicima kampa istraživati i otkrivati veliki raspon plesnih žanrova i formi te lokalnu kulturu i običaje, kroz svakodnevni rad i druženje razmijenjivati iskustva, a stjecanjem novih znanja oplemenjivati vlastiti plesni vokabular.

Ljetni plesni kamp završiti će javnom izvedbom koju će umjetnici osmisliti tijekom trajanja kampa te prezentacijom stečenih plesnih vještina u sklopu festivala Summerfest Százhalombatta.

Jedan od najvažnijih ciljeva kampa za plesače jest vratiti se korijenima plesa, istražiti ih i preispitati ples i njegov značaj u današnjem vremenu. Kroz bogat i raznolik program cilj je potaknuti plesače da se inspiriraju okolinom, podijele vlastite i za njih usvoje nove načine i metode plesa i pokreta te obogate svoje znanje.

Tko su pedagozi i međunarodni sudionici?
Program radionica sastoji se od klasičnih, tradicionalnih i suvremenih plesnih formi. Od međunarodnih plesnih pedagoga sudionici će pohađati radionice suvremenog plesa Olge Zitluhine, latvijske koreografkinje, plesačice i profesorice te umjetničke voditeljice Međunarodnog festivala suvremenog plesa LAIKS DEJOT u Rigi. Iz Poljske dolazi Sylwia Hefczynska- Lewandowska, akademska profesorica, koja će polaznike podučavati tehnikama suvremenog plesa i drugim formama plesnog kazališta, dok će satove kineskih klasičnih i modernih plesova držati Shi Bo, kineski koreograf i voditelj kampa, također voditelj Odsjeka kineskog klasičnog plesa pri Peking Dance Academy, zatim pedagoginja Ding Lin, profesorica na navedenoj akademiji te pedagog Tan Hao, ravnatelj Odsjeka klasičnog plesa u srednjoj školi iste akademije. Više o svim pedagozima molimo Vas pronađite na linku s lijeve strane.
Iz Hrvatske sudjeluju dvije pedagoginje: Petra Chelfi, voditeljica suvremenih plesnih tehnika te Koviljka Marečić koja će zajedno s glazbenikom Darijom Marušićem voditi radionicu folklora.

Program se sastoji i od zajedničkog obilaska lokalnih kulturnih znamenitosti, a sve u cilju proučavanja i shvaćanja narodnih običaja i folklorne baštine.

Osim 6 sudionika iz Hrvatske, u programu će sudjelovati i 32 studenta i mladih plesnih umjetnika iz Albanije, BIH, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Kine, Latvije, Litve, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Koji su organizacijski uvjeti?
Svi sudionici imaju osiguran smještaj, hranu te putne troškove na relaciji Zagreb- Svetvinčenat- Százhalombatta –Zagreb. Jednako tako organizatori Kampa plaćaju troškove organiziranih zajedničkih izleta. Kotizacija u programu se ne naplaćuje. Ž

Koji su uvjeti prijave?
Za sudjelovanje na Kampu mogu se prijaviti svi plesni umjetnici i studenti plesa u dobi od 18 do 35 godina koji su slobodni za sudjelovanje u Kampu tijekom cijelog njegovog trajanja (2.-23.kolovoz 2018.

Kako bi se prijavili potrebno je poslati životopis i kvalitetnu fotografiju portreta te, ukoliko je moguće (nije obavezno) linkove na video materijale ranijih radova.

Prijave se šalju na e-mail adresu petra@svetvincenatfestival.com
Rok za prijavu je 15. lipanj 2018. godine!

Veselimo se Vašim prijavama, a za sva pitanja stojimo na raspolaganju na e-mail adresi petra@svetvincenatfestival.com.

 

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.