Foto: Irena Sinković

U Maloj sceni 400. izvedba ‘Debele’!

Ove subote (7.10.) uprizorit će se jubilarna 400. izvedba nagrađivane predstave „Debela“, u zagrebačkoj u Maloj sceni, s početkom u 17 sati!

Praizvedba predstave održana je 10. veljače 2008., a stota je izvedba odigrana već do kraja sezone 2007./2008.

Režije, dramaturgije, a i izbora glazbe prihvatila se Snježana Banović kojoj je ovo bila prva u nizu uspješnih suradnji s Malom scenom. Njezin autorski tim: scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Đenisa Pecotić, koreografkinja Zagorka Živković, pomoćnik producentice Marko Sušac, fotografkinja Irena Sinković, producentica Vitomira Lončar, a uz Anu Begić, Ivu Mihalić, Igora Kovača i Luku Juričića (glumce koje smo odabrali na audiciji) proveo je radeći na ovoj produkciji dva naporna, ali beskrajno zabavna mjeseca.

Velike zahvale idu i Davoru Tolji i Zoranu Lesendriću na dopuštenju za korištenje njihovih skladbi koje su mnogi naši gledatelji prepoznali već s prvim taktovima.

Glavno lice romana Silvije Šesto je Lada, tipična tinejdžerica koju muče suvišni kilogrami, naporni roditelji, škola, prištići te sve ono što je povezano s prvim poljupcem i onim stvarima. Ladina ispovijest duhovito je i nabrijano štivo koje bez ikakve zadrške progovara o problemima s kojima se susreću mladi danas.

U predstavi su se u proteklih gotovo deset godina izmijenili mnogi glumci, a u prvoj je podjeli Ana Begić za ulogu Lade dobila nagradu ASSITEJA za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu.

Na svečanoj izvedbi u subotu moći ćete u ulozi Lade pogledati Lanu Gojak, a ostale uloge će igrati Anja Matković, Petar Atanasoski i Luka Juričić.

Slične vijesti

Odgovori

Copyrıght 2014 HIT Naklada. All RIGHTS RESERVED.